П`ятниця, 03.05.2024, 15:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Методичне об'єднання вчителів гуманітарного циклу

Меню сайту
Зарубіжна лі-ра

«Методичний портал»

Виховна робота

«Методичний портал»

Форма входу
Block title
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 146

Головна » 2017 » Січень » 25 » На базі закладу пройшов районний семінар з національно-патріотичного виховання
09:03
На базі закладу пройшов районний семінар з національно-патріотичного виховання

        Відповідно до плану роботи відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради з метою підвищення фахової майстерності молодих спеціалістів закладів освіти району 14 грудня 2016 року на базі КЗШ №100 проведено районний семінар-практикум з теми ««Національно-патріотичне  виховання учнів у навчально-виховному процесі – важлива місія школи з формування свідомих громадян», метою якого було зосередити увагу на формування професійної  компетенції молодих спеціалістів, ознайомити учасників семінару з досвідом роботи вчителів КЗШ № 100 з питань формування національно-патріотичного виховання учнів на уроках та позаурочний час.

        У роботі семінару взяли участь педагоги КЗШ №59, 67, 73, 82, 99, 100,101, 102, 114, КЗСШ№5, КГ№127. 

       Школу презентували директор Швидка Інна Григорівна,  заступник директора з навчально-виховної роботи Хомук Інга Петрівна, заступник з виховної роботи Полянська Марина Вікторівна. Учасники семінару ознайомилися з досвідом закладу освіти.  Серед навчально-виховних напрямів школи сьогодні найбільш актуальними виступають патріотичне,національне, громадянське як стрижневі, основоположні, що відповідають як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладають підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь. Формування національної свідомості і патріотичне виховання залишаються у центрі уваги учасників виховного процесу  школи.

          Педагоги закладу будують систему роботи таким чином, щоб сформувати у молодого покоління високу патріотичну свідомість, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов'язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України.

        Практичний психолог  школи Медведєва Ганна Володимирівна провела для молодих спеціалістів  супервізію «Образ ідеального вчителя», під час якої обговорювались такі важливі аспекти особистості вчителя, як толерантність, тактовність, патріотизм. Кожен з учасників висловив своє розуміння поняття «ідеальний вчитель». Педагогам була надана анкета «Думки, побажання», де вони оцінили свою роботу, досягнення, зазначили,  які труднощі їм довелося подолати в перші місяці роботи в школі. Опрацювавши анкети, психолог підвела підсумки та ознайомила з результатами,  надавши рекомендації щодо особистісного зростання вчителя та його професійної компетентності.

         Молоді вчителі відвідали уроки досвідчених спеціалістів, познайомилися з різними формами та методами роботи на уроках.

         У рамках семінару відбулися відкриті уроки та виховні заходи.

        Інтегрований урок "Слава козацька жива" (українська та зарубіжна література, 6 клас). Комбінований урок із застосуванням інтерактивних методів провели вчитель зарубіжної літератури Пихторєва Юлія Володимирівна та вчитель української літератури Андріяшевська Ірина Миколаївна  Вчителі ознайомили учнів із творчістю письменників рідного краю, з визначними полотнами митців, що відтворили  тему «Слава козацька жива»,  розширили знання учнів про Запорізьку Січ і її героїв, національну боротьбу українського народу за незалежність, про звичаї, побут, заняття й традиції козаків, про  національний колорит у творах. За мету ставили навчити дітей любити свій край, захоплюватись його красою, виховувати патріотичні почуття, викликати повагу до героїчного минулого українського народу.

       Під час уроку учні з‛ясували, що пов‛язує М. Гоголя з Україною і чим була Запорізька Січ для України та українців, що зображено у творах  з життя та побуту запорожців, ознайомилися з ілюстраціями та репродукціями картин, які відтворюють історію Запорізької Січі, дослідили, у яких творах письменників відображено історію та побут козацтва. Вчителі   використовували  тексти  патріотичного  змісту,  уривки  з  творів  українських  письменників, які оспівували козацтво, відеоматеріали про гетьманів, святиню козацтва - Запорізьку Січ, що стала синонімом свободи, незалежності, людської і національної гідності.

       Вчитель початкових класів Калінова Любов Миколаївна показала фрагмент уроку з математики у 3 класі за темою «Усне додавання і віднімання виду круглих трицифрових чисел без переходу через десяток» з використанням інтерактивних технологій та програмного забезпечення. За мету вчитель обрала - узагальнити і систематизувати вміння учнів розв‛язувати приклади і задачі на вивчені випадки арифметичних дій, ознайомити їх з іншим видом розширення задач на зведення до одиниці, повторити зв'язок між компонентами та результатами арифметичних дій множення та ділення, розвивати інтерес до математики, виховувати в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, традицій українського народу. Вчитель використовувала на уроці відеоматеріали, презентації.

         Вчитель біології Невалихіна Юлія Олегівна показала практичне заняття «Перша (долікарська) допомога. Зупинка кровотечі» в 9 класі. Виконуючи практичну роботу, учні повторили поняття про кровотечу та її види, навчилися практично зупиняти різні її види та надавати першу долікарську допомогу, зупиняти кровотечу за допомогою джгута, набули знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни.

         Вчитель початкових класів Погребняк Інна Валеріївна показала фрагмент родинного свята у 4 класі «Моя сім’я – моя родина – моя єдина Україна». За мету вчитель обрала – розширити уявлення учнів про родину; викликати бажання дізнатися коріння свого роду, розвивати інтерес до вивчення традицій  українського народу, примножувати його славу. Виховувати бережливе і шанобливе ставлення до всіх членів родини. Під час заходу  практичний психолог школи надала поради батькам щодо виховування патріота в один із найсуворіших періодів становлення та розвитку України.

         Керівник гуртка «Історичне краєзнавство» Ласкава Єлизавета Володимирівна показала фрагмент літературно-музичної композиції «Зі сплаву геройства мертвих і живих писали ім’я – ПЕРЕМОГА» на базі музею бойової слави «Подвиг», метою якого  було знайомство з героїчними сторінками історії нашої країни, нашого міста; формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його героїчного минулого; виховання громадянських почуттів, свідомої соціальної активності та відповідальності; виховання любові до рідної країни та своєї маленької Батьківщини.

        Семінар виявився  для молодих вчителів району цікавим та корисним.  

Фотозвіт 

Переглядів: 287 | Додав: Finer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Українська мова

«Методичний портал»

Іноземні мови

«Методичний портал»

Вчитель інфо

Copyright MyCorp © 2024